Добре дошли в Чипровци
Културен календар на община Чипровци за 2019 г.
ГДПБЗН-дискусия за първа линия за защита
Събития

Еко-работилници по проект "У-планин"
28.09.2015
Дни преди да започне официалната празнична програма на общината, в читалището в Чипровци в продължение на пет дена се проведе обучителен детски лагер "Училище за природа" и еко-работилници за по-големите в рамките на проект У-планин. Проектът се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на неправителствени организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Партньори по проекта са община Чипровци и Велебитска Удруга Кутерево от Хърватия. Излет сред природата, работилници за рециклирана хартия, изработване на еко бижута и хранилки за птици, дискусии за пътят на храната, биоразнообразието в Западна Стара планина и различните видове в района, кратки документални филмчета, както и множество други игри...

Откриване на зала за фитнес
28.09.2015
На 05.09.2015г. беше открита и реконстуираната зала за фитнес в гр. Чипровци. Залата ще бъде отворена за всички жители на общината и ще предоставя условия за провеждане на фитнес занятия и аеробика. 

Базар "Произведено в Чипровци"
28.09.2015
По време на празничния ден на площада в Чипровци беше организиран традиционния вече базар "Произведено в Чипровци". За всички гости и жители имаше възможности да се закупят освен прочутите чипровски килими, домашно произведени сладка, плодове от Балкана, магнити, чипровски кори за баница, книги, домашен пчелен мед и много други ръчно изработени сувенири.   

"Да изчистим България заедно"
30.06.2015
За четвърта поредна година община Чипровци се включи в инициативата "Да изчистим България заедно”.

Откриване на изложба "Чипровски килими. Традиции и съвременност" в София
02.03.2015
На 26 Февруари, Институтът за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН, съвместно с Историческия музей – Чипровци, Държавна агенция „Архиви” и община Чипровци организират изложбата „Чипровски килими. Традиции и съвременност”. Изложбата е посветена на обявяването на чипровското килимарство като част от световното нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. Церемонията по откриването включваше изпълнение на автентични торлашки песни и хора от фолклорен ансамбъл към Народно читалище „Петър Богдан – 1909“, град Чипровци. Беше пресъздадена и традицията по навиване на прежда и тъкане на килими от детска фолклорна група при Основно училище „Петър Парчевич“, град Чипровци. Експозицията е представена в осем зали на Националния етнографски музей...

Йордановден в Чипровци
06.01.2015
На 6 януари 2015г. по стар български обичай в Чипровци беше извършено ритуално хвърляне на кръста във водите на р. Огоста и беше отслужен Велик Водосвет по случай Богоявление. Организиран беше и тържествен курбан, на който присъстваха множесто граждани на общината. 

Проект „Основи за по –добро бъдеще на нашите младежи“
Measures for establishment of flood prevention and quick reaction conditions in Chiprovci and Boljevac
Плащанията могат да бъдат извършени и чрез ПОС терминал
Плащанията могат да бъдат извършени и чрез ПОС терминал
За да се предпазим трябва да знаем, че:
За да се предпазим трябва да знаем, че:
За да се предпазим трябва да знаем, че
За да се предпазим трябва да знаем,че