Плащанията могат да бъдат извършени и чрез ПОС терминал
Плащанията могат да бъдат извършени и чрез ПОС терминал
Добре дошли в Чипровци
Исторически музей - Чипровци
Културен календар на община Чипровци за 2019 г.
27-ми и 28-ми април 2019 г., площад ,,Чипровско въстание"
Новини
Отбелязахме 330 години чипровско въстание
10.09.2018


Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева прие строя и поздрави почетния карул от представителни гвардейски роти и ученически отряд. 
,,Героите на Чипровци светят с непомръкващия блясък на саможертвата, на безкористната любов към Отечеството и беззаветната преданост към род и родина", отбеляза в словото си пред жителите и гостите на града председателя на Народното събрание. Тя призова жителите на Чипровци да бъдат инициативни и предприемчиви, да обичат своя роден край и да не забравят, че всяка педиа българска земя е христоматия по история. Съпроводена от д-р Анита Комитска - директор на ИМ - Чипровци, областният управител Росен Белчев, видинският митрополит Даниил и кмета на Чипровци Пламен Петков, Караянчева посети обновената експозиция на историческия музей . Годишнината от въстанието бе отбелязана с много прояви. Направена бе въстановка на сцени от въстанието, а наследници на избягали участници от Винга изнесоха концерт с автентияен български фолклор, предаван от поколение на поколение в продъльение на 330 години. 
Чипровското въстание е най-мащабната проява на революционните борби през ранното Българско възраждане. То е най-висш израз на българскиш дух, желание и воля за свобода и независимост.

Проект „Основи за по –добро бъдеще на нашите младежи“
Търсене
За да се предпазим трябва да знаем:
За да се предпазим трябва да знаем, че:
За да се предпазим трябва да знаем, че:
За да се предпазим трябва да знаем, че