Плащанията могат да бъдат извършени и чрез ПОС терминал
Плащанията могат да бъдат извършени и чрез ПОС терминал
Добре дошли в Чипровци
Културен календар на община Чипровци за 2019 г.
Кои български граждани имат право да гласуват на 26 май 2019 г.
Новини
Отбелязахме 330 години чипровско въстание
10.09.2018


Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева прие строя и поздрави почетния карул от представителни гвардейски роти и ученически отряд. 
,,Героите на Чипровци светят с непомръкващия блясък на саможертвата, на безкористната любов към Отечеството и беззаветната преданост към род и родина", отбеляза в словото си пред жителите и гостите на града председателя на Народното събрание. Тя призова жителите на Чипровци да бъдат инициативни и предприемчиви, да обичат своя роден край и да не забравят, че всяка педиа българска земя е христоматия по история. Съпроводена от д-р Анита Комитска - директор на ИМ - Чипровци, областният управител Росен Белчев, видинският митрополит Даниил и кмета на Чипровци Пламен Петков, Караянчева посети обновената експозиция на историческия музей . Годишнината от въстанието бе отбелязана с много прояви. Направена бе въстановка на сцени от въстанието, а наследници на избягали участници от Винга изнесоха концерт с автентияен български фолклор, предаван от поколение на поколение в продъльение на 330 години. 
Чипровското въстание е най-мащабната проява на революционните борби през ранното Българско възраждане. То е най-висш израз на българскиш дух, желание и воля за свобода и независимост.

Проект „Основи за по –добро бъдеще на нашите младежи“
Търсене
За да се предпазим трябва да знаем:
За да се предпазим трябва да знаем, че:
За да се предпазим трябва да знаем, че:
За да се предпазим трябва да знаем, че